Sümeg

2016.01.11. 18:41

Megnőtt a város súlya

Sümeg – Az önkormányzat által alapított kitüntetéseket adtak át a városnapi ünnepségen, amelyet szerdán este rendeztek a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

Penk Tímea

Sümeg az ezerhatszászas években mezővárosként működött, majd a múlt századi rohamos fejlődés következtében 1984. január 6-án városi rangot kapott.

– Másodszor vagyunk együtt a városnapi ünnepségen. Érdemes év elején visszatekinteni az elért eredményekre és újabb tervek megvalósításába kezdeni. Megváltozott a város súlya és érdekérvényesítési képessége – fogalmazott Végh László polgármester, aki Kiss Csilla Magdolna jegyzővel átadta az önkormányzat által alapított kitüntetéseket. Ifjabb Tóth Tamás, Pintérné Németh Bernadett, Nagy Lajosné, Hegedüs Ibolya, Marton Zsolt és Horváth Ferenc munkáját ismerték el.



A rendezvényen fellépett a Szegedy Róza Nőikar Paukovics László karnagy vezetésével, Takács Diána, Varju Noémi és Borbás Ágnes fuvolatriója Püspöki János felkészítésével, valamint a Sümeg Néptáncegyüttes Ramasz László vezetésével. Lugosi Csenge, a Kisfaludy Sándor Gimnázium kilencedik osztályos tanulója saját versét adta elő a város iránt érzett szeretetéről.

A színvonalas műsor nagy sikert aratott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!