Sümeg

2016.04.15. 14:12

Oscar gála a Kisfaludy napon

Sümeg - A végzős 13. C osztály diákjai nyerték meg az április első hetében tartott Kisfaludy Napok versenyeit.

Tisler Anna

A Kisfaludy Sándor Gimnázium hagyományos tavaszi programsorozatát évtizedek óta megszervezik, idén az Oscar-díj volt a kiemelt témakör. A szervező 10. C osztály osztályfőnökétől, Káliné Szabó Hajnalkától megtudtuk, hogy hétfőn délután matematika-, kedden történelemversenyt hirdettek a diákoknak, szerdán és csütörtökön a sporté, majd a filmeké volt a főszerep. Pénteken délelőtt a diákok megkoszorúzták Kisfaludy Sándor szobrát, ezután végigvonultak a belvároson, majd játékos vetélkedőkkel folytatódott a nap. A programon részt vettek a parlamenti díszőrség tagjai, így a Parlamentben is figyelemmel kísérték a sümegi rendezvényt.

Az esti „Oscar gálára” a szervező osztály tagjai látványos dekorációval díszítették fel a tornatermet és a bejáratát, úgy, ahogy az Oscar-díjátadón szokás. A gimnazisták nyitótáncai után vendégként a Broadway tánccsoport, a csabrendeki Kid Dance, az MVP zenekar, valamint Szép Szabolcs, volt sümegi diák standup comedy műsorral lépett fel. A támogatóknak köszönhetően a tombolán számos értékes tárgyat és szolgáltatást sorsoltak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!