Sümeg

2016.10.17. 17:40

Hatvan éve történt - A forradalom eredeti helyszínein emlékeznek

Sümeg - Az eredeti helyszíneken, a posta előtti téren, a Ramassetter-szobornál, majd a Kisfaludy téren elevenítik fel a diák színjátszók és az előadásban szerepet vállaló helyi és térségi lakosok a hatvan éve történt eseményeket.

Tisler Anna

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára október 23-án délután két órakor a temetőben koszorúzással kezdődik a megemlékezés, ahol Nagy József kanonok mond fohászt. A műsor a posta előtt fél háromkor kezdődik, közreműködik a Veszprémi Petőfi Színház két művésze, Módri Györgyi és Kőrösi Csaba, valamint a sümegi énekes, előadó, Pintér Zoltán.

Már javában próbálnak a sümegi ünnepi program résztvevői
Fotó: Tisler Anna

Részt vesz a 202. Lövészhadosztály Szovjet Hagyományőrző Baráti Kör és a helyi Balance tánccsoport, a Rami Színkör. Az ötlet gazdája és rendező Bókkon Gyula tanár, a Rami Színkör vezetője, a koreográfiát Fehér Barbara készítette. A Kisfaludy téren megemlékező beszédet mond Végh László polgármester. A műsort követően a Kisfaludy-emlékházban nyílik kiállítás.

A program fővédnöke Miller Lajos operaénekes, aki az 1956-os forradalom idején a sümegi gimnázium diákja volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!