Sümeg

2016.12.17. 15:54

S kezdetét vette a végső visszaszámlálás

A sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium szalagtűző ünnepélyének, immáron hagyományosan, a helyi Hotel Kapitány adott otthont, patinájával, hangulatával emelve a végzős gimnazisták nagy ünnepének fényét.

Civil Tudósítónktól

A csordultig megtelt nagyteremben Végh László urat, Sümeg város polgármesterét, Kovács Lászlót, mint alpolgármestert, a város vezetőségének tagjait, az iskola fenntartójának képviseletében Tóth Máriát, majd Kaiser Mihályt, a gimnáziumért oly sokat tevő Öregdiákok Baráti Körének elnökét és Bódainé Éri Orsolyát, a Szülői Szervezet elnökét köszöntötték, ezután nyitotta meg az ünnepséget Szeidlné Lakos Éva, a gimnázium igazgatónője.

Frappáns, figyelemfelkeltő, az est komolyságát némiképp oldó számvetéssel összegezte az elmúlt diákéveket. A végzős osztályok képviseletében Csenki Rebeka és Keszthelyi Antónia köszönte meg a tanárok, szülők és a városvezetés sokéves segítségét, majd a szalagtűzésre került sor.

A felemelő pillanatokat, hagyományaikhoz híven, meg is örökítették, a felvételeket a jelenlévők és a nem jelenlévők megvásárolhatják a gimnáziumban. Az „itt maradók” nevében Kötél Borbála mondott pár megható, kedves szót, majd Csánicz Nóra és Simon Szabina, a zeneiskola tanárai adtak minikoncertet.

Cseh Anna énekét és Apáti Simon gitárjátékát vastaps kísérte. Az ünnepélyes pillanatok legünnepélyesebbikeként a város polgármestere köszöntötte a végzősöket, emelte poharát gimnáziuma további sikereire, a hallgatók boldog jövőjére. A szalagtűző ünnepély csúcspontjaként a két végzős osztály táncaiban gyönyörködhetett a nagyérdemű, melyeket két profi koreográfus, Fehér Barbara és Ramasz László tanított be.

A csodálattal övezett táncok  minden lépését felvételek őrzik a jövő számára. Az est további részében a két végzős osztály kisfilmjeit és műsorát tekinthették meg a vendégek.

A 2017-ben ballagó két osztály diákjainak ismét sikerült könnyes-felejthetetlen perceket szerezniük tanáraiknak, családjaiknak, vendégeiknek. Maradandó, szép élménnyel lettek gazdagabbak a Kisfaludy Sándor Gimnázium szalagavatóján résztvevők.

Vargáné Czobor Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!