Sümeg

2017.05.01. 13:30

A névadó ünnepén

A Kisfaludy Sándor Gimnázium saját ünnepe, a Kisfaludy Napok gazdag eseménysorozata emlékezetes perceket szerzett a diákoknak.

Tóth B. Zsuzsa

A rossz idő miatt ugyan elmaradt a Parlamenti Díszőrség és a gimnázium legjobb focistáinak összecsapása és a megnyitót is tető alá kellett vinni, de a névadó szobrát a megemlékezést tartó és az ünnepet szervező 10. C osztály tagjai és a diákönkormányzat képviselői így is megkoszorúzták. A diákok a történelmi és földrajzi versenyeken országismeretből is megmérettek, majd a tornateremben röplabda bajnokság mozgatta meg őket. A jelmezes felvonulásra heteken át készültek, minden osztály más nemzet viseletét öltötte magára, de a gasztronómiába, kultúrába ugyancsak bepillantást engedtek a többieknek. A versenyt a Magyarországot találó falusi életképekkel is képviselő 11. C. osztály nyerte. A diákokat Végh László polgármester köszöntötte, egykori sümegi diákként. A Kisfaludy múzeum előtt vonták fel az iskola zászlaját, amelyet idén készítettek.

A flashmob a résztvevő diákok és a nézők körében egyaránt sikert aratott

Fotó: Orosz Andrea

Az érdeklődők között a gimnazistákon kívül általános iskolások, szülők is sokan kíváncsiak voltak az eseményekre. Nagy sikert aratott Szabados Ádám freestyle foci bemutatója, még az óvodások korosztályából is kipróbálták néhányan. A harminc, egyenpulóverbe öltözött diák zenés, táncos flashmobja feldobta a napot, a csoportban minden osztály képviselői jelen voltak, lelkesen lobogtatták az általuk képviselt nemzetek zászlait. A Kisfaludy Napok zárásaként Kovács László alpolgármester értékelte a programot és átadta a díjakat a Kid Dance Egyesület táncbemutatója, a gimnázium tanára, Nagy Balázs és zenekara koncertje, valamint Nagy Jonathan bűvész illúzióinak sora és a bál előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!