A szerkesztő ajánlja

2013.12.10. 12:54

Csokimázas locsi-fecsi

A Gasztroangyal legutóbbi fejezetében egész pályás letámadást intézett az egészséges fogak ellen.

Kellei György

Az M1 riportműsorának kétségkívül Borbás Marcsi a hangadója, míg Volf-Nagy Tünde műsorvezető csupán a mitfárer szerepét tölti be. A magazin alcíme: Magyarország finom. Hogy globálisan milyen jelző fordul meg a fejünkben kis hazánkról, ezúttal lényegtelen. A konyhában tényleg képesek vagyunk nagyot alakítani, ott valóban jól teljesítünk.

Az egymás sarkára hágó magyar és külföldi főzőcskéző magazinok erről tanúskodnak. Jövedelmezők is, jól lehet velük keresni a tévéstúdióban és a könyvesboltban egyaránt. Borbás és Volf-Nagy is könyvesbolti böngészéssel kezdi az őrjáratot. Borbás elegáns, szürke öltözékben, társa dzsekiben. Hamarosan motorra is pattan.

A két hölgy egy cukorkakészítő üzembe látogat, innen vesznek rajtot, hogy vidáman, locsi-fecsizve szálldossanak, és ismerkedjenek a remek magyar cukrászat fortélyaival. A főszereplők itt a mesterhölgyek, férfiak nélkül. Találkozhatunk az „első magyar grillázskirálynővel” is, és giccses, kommersz építményeivel, cukorvirágaival. Borbás és Volf-Nagy megismerkedik a joghurt alapú és a bio- és reformédességek készítésének rejtélyeivel.

Sőt, maguk is ügyeskednek és nassolgatnak; a cukorkatervezőnél még kesztyűben, aztán már csupasz kézzel. A Gasztroangyalt néző cukorbetegek valószínűleg egyre morcosabbak a látványtól, amely a csokoládékészítő műhelyben ér a csúcsra. Itt csomagolt csokoládémikulást is mustrálgatnak, fikáznak.

A tiszteletre méltó szakma fogásain és titkain túl a hölgypáros azonban nem ajándékoz meg bennünket szellemes, sztaniolpapírba bújtatott gondolatokkal. Erre persze nem is vágytam, nem is vártam tőlük. Az igazi poén az lett volna, ha bejátszanak egy fogkrém reklámot két grillázsfalat között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!