A szerkesztő ajánlja

2017.02.16. 19:55

Jó reggelt, Veszprém megye!

Nem teljesen ugyanazokat az összetevőket tartalmazza több nagy élelmiszergyártó elvileg azonos terméke Ausztriában és Magyarországon, bizonyította be vizsgálatokkal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Marton Attila

A felfedezés persze csak látszólag új, évekkel ezelőtt a hazai sajtó cikkezett erről az egyébként finoman szólva is furcsa eljárásról.

Apróságokról van szó -például egy édesség esetén az ostya állagáról vagy az üdítő cukortartalmáról -, ám a gyártók elvi hozzállása, nevezetesen az, hogy a kelet-európai országokba a kevésbé jó színvonalú termék is megfelelő, felháborító.

A városi legendák szerint egyébként hasonló minőségi különbség tapasztalható az üzemanyagoknál is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!