Sziget

2008.08.18. 08:42

<u>Goran Bregovic fűzőben lépett fel</u>

<b>Sziget 2008</b> - Bepótolta a júliusban elmaradt magyarországi koncertjét a délszláv wolrd music egyik világsztárja, <em>Goran Bregovic</em>. A népszerű zenész ezúttal a Wedding And Funeral Band elnevezésű kísérőzenekarával érkezett, s fantasztikus hangulatot teremtett a világzenei színpadon.

Gyuricza Ferenc

Az egykori rockzenész - aki Emir Kusturica filmrendező javaslatára fordult a world music felé - a Volt Fesztiválra szóló meghívását júliusban egy baleset miatt volt kénytelen visszamondani. A

 zenész a Sziget idejére sem épült fel teljesen, Európa legnagyobb multikulturális fesztiválján fűzőben lépett fel. A koncertjét megelőzően lapunknak interjút is adott, ebben többek között arról beszélt, hogy a délszláv zene varázsát többek között a változatossága adja. 

Személy szerint ő egyetlen koncertjét sem tudja megismételni, annyi benne az improvizációs elem.

Goran Bregovic azt is elmondta, hogy a nyolcvanas években a legnagyobb rocksztárok közé tartozott az akkori Jugoszláviában, ám ma már nem vágyik arra a fajta elismertségre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!