Tapolca

2006.10.20. 02:26

Aki világelsőnek készül

Pápa (Farkas Tamás) - Veszprém megye bővelkedik sikeres erős spor-tolókban, akik nemcsak a hazai bajnokságok élvonalát képviselik, hanem nemzetközi színtéren is bizonyítanak.

Dallos Zsuzsa

Balázs Szabolcsot nem kell bemutatni a sportvilág ismerőinek, hiszen több hírünkben szerepelt már a pápai sporto-ló. Az iskolai szertorna után a súlyzós edzések igézték meg Szabolcsot, ahol hamar bebizonyosodott tehetsége. A kilencvenes években már hihetetlen súlyokat használt fekvenyomásnál, az edzőtermi sport ezen alapgyakorlatánál. Ez lett választott sportága, amiben sorra nyerte a hazai bajnokságokat, képviselte országunkat a nemzetközi viadalokon. Pályája csúcsát jelentette az 1999-es finnor-szági fekvenyomó-világbajnokság, ahol 282,5 kg-os világcsúccsal aranyérmet szerzett. Szabolcs kipróbálta magát a három versenyszámból álló erőemelésben is. Magyar bajnoki címet szerzett, bizonyítva, hogy nemcsak fekvenyomásban, de guggolásban és felhúzásban is legyőzhetetlen. Később kipróbálta a szkandert, ahol meg kellett elégednie az ezüstéremmel a Magyar Bajnokságon. Balázs Szabolcs jelenleg a Pannonia Power SE sporto-lója és Hagymási János irá-nyításával készül a Profi Fekvenyomó Magyar Bajnokságra. Természetesen szeretné megnyerni a versenyt és a jövőben profi fekvenyomásban bizonyítani. Felkészülése jól halad, a szeptember 30-ai pusztaszabolcsi Fekvenyomó-kupán könnyedén teljesítette a 260 kg-ot. Jövő évben kimagasló teljesítményre készül, tervei szerint a 100 kilós kategóriában ő lesz az első ember a világon, aki 300 kg-ot nyom fekve. Darázs Ádám, a hazai erősember-sport jeles szervezője és képviselője csábítja Szabolcsot kamionhúzásra, kőgolyó-emelésre, aki már kipróbálta ezt a versenyzést is és valószínű, hogy rajthoz áll a strongmanek között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!