Tapolca

2006.10.06. 02:29

Összetartó klub

Pápa (németh) - Lehet, hogy korábbra is tehető a nők klubja megalakulásának időpontja, de ami dokumentálható, az az 1969-es év.

Mórocz Zsolt

Ettől számítódik a működése annak klubnak, amelynek ma a pedagógus művelődési ház ad otthont és az intézmény megbecsült közösségének számít. Igaz, az évtizedek során generációk cserélődtek, de a szellemiség, az egymás iránti tisztelet és az örök vidámság megmaradt, öröklődött. Öröklődött persze az is, hogy a klub jobbára kétkezi munkásnőket tömörített és tömörít ma is. Olyanokat, akik tisztességgel élték életüket, dolgoztak, kiszámított pénze-ikkel élték mindennapjaikat és gyermekeket neveltek. A klub manapság hetente egyszer várja azt a mintegy negyven hölgyet, akik testvéri szeretetben találkoznak. Köszöntik egymást név- és születésnapokon, ilyenkor a tánc és az ének sem maradhat el. Közösen kirándulnak, és érdeklődnek a városban zajló események iránt, legyenek az kulturális vagy más jellegűek. Jelenlétükkel is bizonyítják, nem a kor számít, és talán még az sem, hogy ki hol és mit dolgozott. Csak az összetartozás érzése fontos. Legyen is ez még így nagyon sokáig. A nők klubja az intézmény megbecsült közösségének számít

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!