Tapolca

2007.07.24. 02:28

Romák és nem romák szórakoztak együtt

Nemesszalók (szi) - A helyi cigány kisebbségi önkormányzat megalakulása óta először szervezett falunapot szombaton a település kultúrházában.

Szilágyi István

- A falu nem cigány lakosai is ígérték, hogy eljönnek, és meg is jelentek. A rendezvényt a helyi termelőszövetkezet mellett az Áfész könyvcsomagokkal támogatta.

- Pályázaton sajnos nem nyertünk, pedig hármat is beadtunk - mondta Markos Róbertné, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.

- Falunapot öt-hat éve nem rendeztek Nemesszalókon. Nincs élet a faluban. Fontos, hogy romák és nem romák együtt szórakozzanak, mert még az utóbbiak között is nagy a széthúzás. Itt a gyere-kek bátran barátkoznak, elengedik magukat szüleik távollétében - hangsúlyozta a rendezvény összekovácsoló szerepét Markos Róbertné.

A faluban 23 roma család él, a háromtagú cigány kisebbségi önkormányzat pedig öt éve működik. Idén 640 ezer forintból gazdálkodhatnak. Tartottak már sportnapot, nyugdíjasnapot, szinte valamennyi ünnepre szerveznek programot, támogatják a beiskolázást. Az elmúlt években táboroztak is, idén erre nem jutott pénz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!