Tapolca

2007.11.22. 03:28

A városi kisebbségi önkormányzatok hírei

Pápa (sze, ni) - Az év végén az önkormányzatok számvetésre készülnek, felmérik gazdálkodásukat, megtervezik az évzáró programokat.

Barták Péter

Pápa Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának határozatképes ülésén egyhangúlag elfogadták a háromnegyed éves gazdálkodásról szóló beszámolót. Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnök értékelte az elmúlt év szakmai munkáját, méltatta a más szervezetekkel való együttműködés szorosabbá válását, ki-emelve a Rigó-lakótelepi fejleményeket. Az ott foglalkoztatott gondnok, Kővári Tibor felelős a környezet rendben tartásáért, a felmerülő problémák helyi kezeléséért. Munkájával elégedettek, ám a közösségformáláshoz szükség lenne egy olyan tér kialakítására, ahol különböző rendezvényekkel várnák az itt élőket. Az anyagiak miatt több tervezett program is elmaradt, a rendelkezésre álló pénzből azonban sikeresen működtették az internettel felszerelt információs irodát, amely sokrétű tevékenységével gazdasági szervezeteknek, diá-koknak nyújt segítséget, részletfizetési kérelmekkel, adatlapok, hivatalos papírok kitöltésével is foglalkozik. A Mikulás-napi rendezvény mellett az év végi kisebbségi napra még kiegészítő forrásokra van szükség. A Nagy Fogyás résztvevőjéről is szó esett: a műsorban megismert pápai Csányi Kálmán példamutatóan vállalta cigány származását, kitartását uszodabérlettel és fitnesztermi belépőkkel segítené a kisebbségi önkormányzat.

A német kisebbségi önkormányzat ülésén egyhangúlag elfogadták Kántor Péter elnök gazdálkodásról szóló beszámolóját, kiemelve a Ba-konyalja nemzetiségi tábort. Értékelték az előző szombaton megtartott nemzetiségi napot, ahol a hagyományőrzésben a nemzetiségi óvoda, a Munkácsy nemzetiségi osztályai és a környék felnőtt csoportjai mellett a leinefeldei vendégek is felléptek. A vegyes ügyek közt adventi közös éneklésről és vezetői pályázat elbírálásáról esett szó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!