Tapolca

2011.10.03. 08:54

Ezúttal a sümegiek látogattak Tapolcára

Tapolca – Sümeg és Tapolca évekkel ezelőtt kötött testvérvárosi megállapodást, amelyet az általános iskolák is rövidesen követtek.

Szijártó János

A Tapolcai Általános Iskola és a sümegi Ramasetter iskola alsós pedagógusai a testvériskolai kapcsolat jegyében találkoztak a napokban. Amint azt Bajner Imre tapolcai igazgató elmondta, tavaly már volt két találkozó, váltott helyszínekkel. A mostani esemény pedig a jól sikerült találkozók idei folytatása. A sümegiek először a Batsányi tagintézményben tekinthettek meg filmmel is illusztrált ismertetőt a két tannyelvű oktatásról, majd a tavas barlangot látogatták meg közösen vendéglátóikkal.

A mintegy ötvenfőnyi csoport tagjai az izgalmas barlangi csónakázás után a Tamási Áron Művelődési Központban hallhattak témába vágó elôadást. Szilaj Rezső barlangász ugyanis a város alatt nemrégiben felfedezett különleges víz alatti tóról, barlangról tartott izgalmas előadást. A pedagógusok innen a városi múzeumot vették célba, ahol Hangodi László történész, muzeológus kísérte körbe az érdeklődőket az intézményben.



A humort sem nélkülöző múzeumvizit után a városnézés a Bárdos intéményegységben ért véget. Ezt követően a Kazinczy tagintézményben kötetlen beszélgetéssel, tapasztalatcserével zárult a találkozó. Az eddigi tervek szerint a testvériskolai kapcsolat következő fejezete várhatóan jövő májusban lesz, ekkor a tapolcai felsőben tanító pedagógusok látogatják meg sümegi kollégáikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!