Tapolca

2011.10.31. 10:12

Napjaink technikája is segíti az oktatást

Tapolca - Közel negyvenhétmillió forint vissza nem térítendő pályázati támogatás segítette a tapolcai oktatási intézmények informatikai fejlesztését. A jelentős volumenű beruházást pénteken adták át immár hivatalosan is az oktatási intézmények, a diákok számára a Tapolcai Általános Iskola Bárdos Intézményegységében.

Szijártó János

- A pályázat kiírásakor fő cél volt az  iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az úgynevezett intelligens iskola létrehozása, amely értelemszerűen főként  az informatikai  infrtastruktúra fejlesztésére koncentrál - hangsúlyozta Császár László polgármester az ünnepségen.

Azt már Bajner Imre  igazgató mondta el a vendégeknek, hogy a  fejlesztés 58 iskolai PC-csomagot, 31 tantermi csomagot, egy alkalmazási szervercsomagot, két szavazógépszettet, négy wificsomagot és  három  sni- (sajátos nevelési igényű) csomagot tartalmaz.


 
A meghívott vendégek az ünnepélyes projektzáró részeként megtekintettek egy bemutatóóra-részletet is. A  Bárdos intézményegység 2. z osztályában Szijártóné Lovász Gabriella osztályfőnök  mutatta be a gyerekek közreműködése mellett az interaktív tábla működését, a digitális  technika iskolai oktatásban  való alkalmazását.

A digitális fejlesztést szolgáló   harmincegy  tantermi csomagból a Széchenyi szakképző iskola hetet, a Kazinczy tagintézmény tizet, a Bárdos intézményegység nyolcat, a Batsányi tagintézmény hatot vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!