Tapolca

2014.10.17. 19:56

Kilencven szép év

Tapolca - Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Polgár Lajosné, Irén nénit.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepeltnek Császár László leköszönő polgármester és Sági István, leköszönő alpolgármester gratulált az évfordulón, valamint átadták a miniszterelnök üdvözletét. Irén néni a lányával, Irénkével él, jó egészségnek örvend ma is, csak a hallása gyengült meg kissé. Lánya az egészségügyben dolgozott, odafigyel idős édesanyja étrendjére, életmódjára.

Polgár Lajosnét, Irén nénit 90. születésnapján köszöntötték (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Jól érzem magam, minden nap nagy sétát teszünk a parkban, közben megpihenünk, mindig ugyanazon a padon. Tapolcai lány voltam, földművelő szülők gyermeke. Három testvérem közül én voltam a legidősebb. A Szent István utcában laktunk, de később is családi házban éltem, szívesen dolgoztam a ház körül és sokat kézimunkáztam. Hosszú évekig háztartásbeli voltam, később a lánykollégiumban, majd a kórházban kaptam munkát, onnan mentem nyugdíjba - meséli Irén néni.

A lánya hozzáteszi, hogy édesanyját mindegyik munkahelyén nagyon szerették a munkatársak, nem is akarták elengedni. Vidám asszony volt korábban is, jó kedélyét máig őrzi. Az egyik unoka esküvőjén, 88 évesen még rengeteget táncolt, mindenki csodálta. Fájlalja, hogy testvérei közül már sajnos csak egyik öccse, Pista él. De Irén néninek egy fia is van, Laci, sőt, ma már három unoka veszi körül az ünnepeken. Ahogy most is lesz, amikor az egész család összegyűlik a kerek születésnapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!