Tapolca

2014.10.23. 16:15

Múltunkhoz méltóan

Tapolca – Az 56-os hősöktől megtanulhatjuk, hogy képesek vagyunk bármire, amit szeretnénk elérni és amiért összefogunk.

Tóth B. Zsuzsa

Mindezt Dobó Zoltán polgármester mondta az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen a Katonai emlékparkban.

A tapolcai ünnepségen Dobó Zoltán polgármester mondott beszédet (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Annyi csodálatos embert, amennyi Magyarország adott a világnak, egy kis nemzet tudott volna-e adni? Egy kis nemzetért kiállt volna-e mindenki, aki hitt a szabadságban? Nyugodtan mondhatom, hogy nem. Ma pedig újra arra emlékezünk, hogy nem kis nemzet vagyunk, hanem Európa legrégebbi keresztény államalakulatának nemzetalkotói. Ezért gyűlünk össze minden nemzeti ünnepen és emlékezünk arról, hogy bennünk sokkal több lakozik, mint amit gondolnak rólunk, vagy amit  évtizedeken át sulykoltak belénk. Egymás szemébe nézve érezhetjük, hogy mit gondolhattak, akik a barikádokon álltak. Biztos, hogy nem azt mondták, hogy kis nemzet vagyunk, hanem azt, hogy ők most megmutatják nagyszüleikért és születendő gyermekeikért - mondta a polgármester. Leszögezte továbbá, hogy ma itt Tapolcán megmutattuk, hogy a rossz idő ellenére is sokan összegyűlünk  leróni  kegyeletünket és emlékezni  a hősökre, akiktől megtanulhatjuk, hogy összefogva nem akadályozhat meg minket semmi abban, hogy méltó módon ünnepeljünk.

Az ünnepség keretében a  pártok és civil szervezetek képviselői megkoszorúzták az emlékművet, valamint Tóth István sírját és Hillinger István emléktábláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!