Tapolca

2015.05.05. 13:57

Vándorbölcső a babákért

Tapolca - A város és a Balaton-felvidéki Nagycsaládosok Egyesületének összefogásával, a helyi intézmények támogatásával megszerzett vándorbölcső első lakójához került.

Tóth B. Zsuzsa

A Három Királyfi Három királylány mozgalom által készíttetett vándorbölcsőt a közelmúltban kapta meg Tapolca, a napokban pedig a Jánosi család. A bölcső első lakója, Jánosi Janka Léna, Jánosi László és Jánosiné Havasi Adrienn újszülött kislánya. A fából készült kézműves bölcső a gyermekvállalást népszerűsíti jelképesen. A bölcsőt néhány hónapon át használhatják a jelentkező tapolcai és környékbeli családok. A város vállalta továbbá, hogy zászló kihelyezésével köszönti a jövőben, hogy új lakó érkezett.

A Három Királyfi három Királylány mozgalom Kopp Mária kezdeményezésére jött létre a kívánt gyermekek megszületésének érdekében. 2013-ban ötpárti megegyezés született arról, hogy a mozgalom céljainak támogatása fontos és minden politikai szereplő döntéseiben és kommunikációjában támogatja a gyermekvállalást. A vándorbölcső kezdeményezés is ezt a célt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!