Tapolca

2015.08.14. 07:08

A párt mögé bújnak? Ismét képviselőt választanak Tapolcán

Tapolca - A Jobbik szerint a Fidesz által támogatott független önkormányzati képviselő jelöltek a párt mögé bújva a jobbik kampányszövegét használják.

Tóth B. Zsuzsa

Rig Lajos országgyűlési képviselő nehezményezte a Naplónak adott interjújában, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei függetlenek ugyan, de őket a Fidesz megyei elnöke mutatta be a nyilvánosságnak.

- Fideszes kampányszöveget olvashatunk a független képviselő-jelöltek szóróanyagain, ezért nem nevezhetőek független jelölteknek. Tőkeerős párt áll mögöttük, irányított pártüzenetekkel kampányolnak. A profi, a párt által kreált propaganda anyagukban a Jobbik által megfogalmazott ígéreteket hangoztatják. Például a kórházi aktív ágyak visszaállításának fontosságáról beszélnek, miközben azok megszüntetésében aktívan részt vettek. Akkor, 2012-ben kellett volna másképp dönteniük – mondta Rig Lajos. Fenyvesi Zoltán, a Fidesz 3-as számú választókerületének megyei elnöke szerint a jobbik országos politikát csinál a helyi választásból.

Tapolcán augusztus 30-án két önkormányzati képviselőt  választanak két választókörzetben
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Attól fél, hogy a helyiek rájönnek, hogy a nagy szavakkal elfedhetik a teljesítmény hiányát. A jobbikos városvezetés tíz hónap alatt semmit sem tudott felmutatni. A Fidesz eddig a város érdekében folyó tiszta kampányt folytatott, visszautasítjuk a mocskolódást. Dobó Zoltán nemtelen vádakkal illette azokat a független jelölteket, akik elfogadták a Fidesz-KDNP támogatását, amelynek oka, hogy hiteles embereknek tartjuk őket. A lejárató kampányhoz Rig Lajos országgyűlési képviselő is csatlakozott, aki bebizonyította, hogy nem a tapolcaiakat képviseli Budapesten, hanem a pesti Jobbikot Tapolcán. A mocskolódó kampánnyal most próbálják elhallgattatni a kritikus hangokat – mondta Fenyvesi Zoltán. Hozzátette, hogy Dobónak és Rignek azon kellene dolgoznia, hogy az éjszakai gyógyszertári ügyelet ne szűnjön meg a városban és folytatódjanak a fejlesztések, például a strandberuházás. Mindehhez Dobó Zoltán polgármester annyit tett hozzá, hogy egységes képviselőtestületre van szükség a megkezdett munka folytatásához. Nem fordulhat elő még egyszer, hogy a fideszes képviselők, illetve a Fideszhez köthető függetlenek bojkottálják a képviselő-testület munkáját távolmaradásukkal.

Augusztus 30-án ismét időközi választást tartanak Tapolcán a 3-as és 5-ös választókörzetben, mivel Rig Lajos országgyűlési képviselő összeférhetetlenség miatt távozott a városi képviselő-testületből. Dobó Zoltán polgármester pedig egyéni választókerületben szerzett mandátumáról mondott le. A Fidesz-KDNP által támogatott, és más független jelöltek mellett a Jobbik két jelöltje, valamint az MSZP és a Liberálisok által támogatott két jelölt indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!