Tapolca

2016.01.03. 18:38

Törődnek velük - Minden napra jusson figyelem és türelem

Tapolca - A karácsony üzenete mindenkinek más, de vannak örök és mindig aktuális üzenetek. A szeretet, tisztelet, törődés, türelem, önzetlenség, megértés.

Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal köszöntötte az időseket ünnepükön Kismihók Hajnalka, a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének elnöke a Tamási Áron Művelődési Központban. Az ünnep varázsáról szólva elmondta, hogy nemcsak a kereszténység, hanem a család ünnepe is, de a békét, nyugalmat nekünk kell megteremtenünk.

Legeza Magdolna tanárnő tanította be az iskolások műsorát
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Az ünnepi asztal mellett visszagondolunk az év örömeire, fájdalmaira, de igazi öröm csak akkor születik a szívünkben, ha embertársainkat is örülni látjuk. Törekedjünk rá, hogy az év minden napjára jusson a karácsony varázsából. Találjuk meg a segítségre szoruló embertársainkat, törődést nyújtva nekik. Ne feledjük, hogy vannak nálunk elesettebbek, magányosak, figyeljünk rájuk is - kérte Kismihók Hajnalka. Hozzátette, hogy örömükre idén a nemesgulácsi nyugdíjasokkal és a tapolcai idősek nappali klubjával is kapcsolatba léptek.

Rig Lajos országgyűlési képviselő ígérte, hogy az önkormányzat nem hagyja magukra eztán sem az időseket. Úgy fogalmazott, hogy a nyugdíjasklub afféle második családjuk a tagoknak. Lévai József alpolgármester szerint ezek a napok segítenek ünneplőbe öltöztetni a szívünket. A melegségről, az együttlétről, a következő évre való feltöltődésről szól az ünnep. A műsorban az iskolások, a zeneiskolások, a Tapolcai Musical Színpad és a Batsányi Táncegyüttes tagjai léptek fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!