Tapolca

2016.02.02. 19:30

Díjazták a túrázók teljesítményét

Tapolca - A Természetjáró Egyesület a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség közgyűlésén elismerésben részesült.

Tóth B. Zsuzsa

Az egyesület elnöke, Für Ágnes elmondta lapunknak, hogy a 32 tagú egyesületet egyéni és csapatversenyeket követően minősítették, a nyolcadik helyet szerezték meg. Egyéniben két férfi és három hölgy túrázót minősítettek, Bodó Béla és Pacsai Bálint kapott elismerést, valamint Bodó Béláné, Kóródi Sándorné és Für Ágnes.

A tapolcai egyesület elnöke, Für Ágnes veszi át az elismerést Karácson Sándortól, a megyei szövetség szakmai alelnökétől
Fotó: Jákói Bernadett

A tapolcai túrázók leginkább gyalog kelnek útra, de néha kerékpáron róják a kilométereket, máskor vízre szállnak, sőt, mostanában egyre többeket érdekel a nordic walking. Részt vesznek a turistajelzések festésében és a turistautak javításában. Például a Vállustól a Szent György-hegyen át Szigligetig tartó szakaszon tevékenykedtek, valamint a Keszthelyi-hegységben szintén. Idén hétvégi túrákat szerveznek jobbára, de a szokásos évi kétszeri nagy, autóbuszos kirándulás során szeretnék megismerni a Fertő-tó környékét is, ahol hajókázást is terveznek a kisebb túrák mellett. Valamint az ausztriai Rax-fennsíkon túráznak majd. Március közepén a Pécs környéki Kéktúra-útvonalat járják majd be. Felmerült még az igény a Mátra és Szlovákia megismerésére. A tagok többnyire nyugdíjas korúak, de néhány fiatal minden alkalommal szívesen csatlakozik hozzájuk, és a középkorúak szintén képviseltetik magukat. A túrázók tavaly a szlovéniai orchideakertészetet látogatták meg, valamint Zala megye déli vidékén jártak az ősbükkösben. Korábban már megismerték az ausztriai Medve-szurdokot, a Dunántúl déli részének Kéktúra-útvonalát ugyancsak bejárták, és Sopron környékén is kirándultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!