Tapolca

2016.08.03. 20:30

Erdélyi iskolások nyári táborban

Címkék#Tapolca

Tapolca - A székelyföldi és a magyarországi gyerekek közti kapcsolatok elmélyítést is szolgálja a nyári tábor, amelyben negyven nehéz sorsú székely gyermek vesz részt.

Tóth B. Zsuzsa

A Révfülöpön táborozó általános iskolás gyerekek idén is Tapolcán töltöttek egy napot, a Magyar Páneurópa Unió Egyesület helyi szervezetének meghívására. A szervezet vezetője, Molnár Erika köszöntötte a vendégeket a Tamási Áron Művelődési Központban, majd Dobó Zoltán polgármester fejezte ki abbeli reményét, hogy az elcsatolt területek és köztünk lévő kapcsolatot a legkisebbek is erősítik látogatásukkal. Köszönetét fejezte ki a táborban dolgozó pedagógusoknak, és, mint mondta, bízik benne, hogy a gyerekek olyan ismereteket szereznek, amelyeket otthon kamatoztathatnak. A nehéz sorsú székelyföldi gyerekek magyarországi táborozásait szervező Székely Nemzeti Tanács elnöke, Péter János arról beszélt, hogy a jövőben is számíthatnak rájuk a gyerekek, hiszen a jutalomtáborok hidat képeznek a magyar és az erdélyi gyerekek között. Hangsúlyozta, hogy a tíznapos tábor két napján a fővárosban, majd egy héten át Révfülöpön és környékén sok jó szívű emberrel, gyerekkel találkoznak a kísérők. Mindannyian hálásak a dabasi és a gyáli önkormányzatnak, amely a táborhelyet és az étkezést támogatja.

A táborozókat Molnár Erika köszöntötte, mellette Péter János látható. A kapcsolatot a legkisebbek is erősítik látogatásukkal Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A táborozók Tapolcán a tavasbarlangot, a Köztársaság teret nézték meg, majd Lesenceistvándon a térségi társulás elnöke, Tóth Csaba és Révfülöp polgármestere, Kondor Géza köszöntötte a vendégeket, mielőtt felsétáltak a Mária-kápolnához. A nap kulturális programmal és a balatonedericsi Afrika Múzeum megtekintésével folytatódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!