Tés

2015.02.22. 12:26

DönTÉS az emberek kezében

Tés – A Kelet-Bakony legmagasabban fekvő településén, a festői Tésen szinte észre sem lehet venni, hogy választás van.

Szabó Péter Dániel

A mise után volt egy kisebb roham, akkor sokan voksoltak, tudjuk meg a művelődési házban kialakított egyetlen szavazókörben.

Épp a szavazókörből jön kifelé Lippert Ferenc. – Szerintem fontos, hogy éljünk szavazati jogunkkal. Hiába a negyedik választás egy éven belül, én mégis kötelességemnek éreztem, hogy eljöjjek. Egy képviselőjelölttel találkoztam itt Tésen lakossági fórumon, de a többi jelölt programját is megnéztem az interneten. A személyes szimpátia mellett ezek alapján döntöttem – mondja a férfi, majd hozzáteszi, szerinte sokan azt is mérlegelik a szavazásnál, hogy melyik párt kormányoz, s annak a jelöltjére húzzák be az ikszet.

Lippert Ferenc minden képviselőjelölt programját átnézte, ezek alapján döntött (Fotó Szabó Péter Dániel)

Közben Tés ősszel megválasztott polgármestere, Fodor-Bödös István is megérkezik a szavazókörbe, ahol délelőtt semmi rendkívüli esemény nem zavarta a munkát.  – Jó érzés, hogy itt Tésen az emberek érdeklődnek a közügyek iránt, minden alkalommal az átlagnál magasabb a részvételi arány a választásokon. Tudom, hogy tizenkét jelölt verseng a voksokért, de nálunk ennyien nem jártak. A kampány során Bősze Ferenccel, Kész Zoltánnal és Némedi Lajossal sikerült személyesen találkoznom, ők mindhárman lakossági fórumot is tartottak a faluban – mondta el kérdésünkre a polgármester.

Fodor-Bödös István tési polgármester adja le szavazatát a művelődési házban

Mire végeztünk a beszélgetéssel, már kiürült a szavazókör, s a művelődési ház környékén is üresek voltak utcák. Talán délután többen jönnek, de az is lehet, hogy az embereknek már tele van a tudatuk a folytonos választásokkal, jegyzi meg egy pityókás férfi a kisbolt előtt, majd a kerékpárjára pattanva elhajt a havas tési utcán.

A havas tési utcákon délelőtt nem volt sok ember, pedig a helyiek érdeklődnek a közügyek iránt

A veszprémi választásról a folyamatosan bővülő cikkünket itt olvashatja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!