adventi vásár

2017.12.14. 11:00

A német testvérkapcsolatot erősítették a tótvázsonyiak

Az idei évben utazott először küldöttség a Karlsruhe közelében fekvő baden-württembergi testvértelepülésre, hogy az ottani adventi vásárban képviseljék a falut.

Molnár Sándor

Mivel a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesületnek évek óta van kapcsolata a helyi termelőkkel, ezért úgy gondolták, hogy jó lenne bemutatkozni Dobelben is. Ez egy jó lehetőség arra is, hogy ne csak protokolláris legyen a találkozó, mint egy önkormányzati szervezésű út esetében, hanem a helyi emberekkel is megismerkedjenek.

Christoph Schaack, Dobel polgármestere és Szendrei Szilárd a dobeli önkormányzat részére ajándékként átadott tótvázsonyi készítésű házi áldással Fotó : Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A szombat-vasárnapi adventi vásárban 14 tótvázsonyi termelő termékével jelent meg a kis küldöttség. Vittek mézet, ételízesítőt, házisajtot, levendulaszörpöt, és a kézműves vonal is képviseltette magát. A hímző- és a horgolóműhely, valamint a Janka-tanya is készült külön erre az alkalomra. Néhány hobbikézműves is elküldte a portékáját, így széles kínálattal mutatkoztak be a vásárban. A termékek mellé német nyelvű kártyákat is elhelyeztek, amelyeken bemutatták a termelőket. Nagy sikert aratott a falunapon töltött füstölt kolbász, amelyet mindenki szeretett volna megkóstolni.

Fontos cél volt a település képviselete is, ezért Tótvázsony feliratú, magyar zászlót helyeztek ki a standra, és elvitték a falu német nyelven nyomtatott falinaptárát, amelyet minden vásárlónak ajándékba adtak. A standnál lévők jól kommunikáltak németül, ezért céljuk volt az is, hogy elbeszélgessenek a dobeliekkel.

– Bízunk benne, hogy ezáltal jobban megismeri a kinti lakosság a településünket, és ez a kapcsolat tovább bővülhet újabb bekapcsolódó lakosokkal – fogalmazott Szendrei Szilárd, a küldöttség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!