Utcazene

2011.07.16. 12:01

Utolsó nekifutás

Fesztiválviselt arcszerkezettel, leharcolt szürkeállománnyal, de ma is nekivágunk. Muszáj, ez az Utcazene Fesztivál utolsó napja.

Németh Csaba Miklós

Még tehetünk egy utolsó kísérletet, hogy bepótoljuk az utcazenészek produkcióit, ha esetleg kihagytunk valakit. Energiatakarékossági okokból azonban azt ajánlom, hogy telepedjenek le a Kossuth utca felső részénél, a legjobbak itt lesznek. Kezdve Hó Márton és a Jégkorszak hangulatos fürdőszoba-dalaival, Lenthár Balázs kocsmazenéjével, Járai Márk klasszikus feldolgozásain át, a Tüke Zoo csapongó mediterrán egyvelegén keresztül a Naked Truckers Trio lehengerlő rockabilly-éig.

Az este legnagyobb durranásának viszont a venezuelai ska-banda, a Madness latin változata, vagyis a Desorden Público ígérkezik. Már 25 éve keverik klasszul a 2-tone ska-t a cumbia, samba, dancehall és mambo műfajokkal, így nem hiszem, hogy csalódunk a koncertjükben. Utánuk Manu Chao kedvenc trombitása következik, a szicíliai Roy Paci, akinek koncertjén az ígéretek szerint Tonino Carotone is felbukkan, aki a tegnapi elmaradt koncertjéért igyekszik minket kárpótolni.

 

 

Különlegességnek ígérkezik még a vár másik színpadán a Kanagawa fellépése (Utca/Kép/Zaj színpad, 22.00), akiknek fúziós zenéje, videójáték effektekkel, gitárral és dobbal, megérdemelhet egy kis szemlélődést.

A kisszínpadokon is megpróbálhatjuk kifacsarni az utolsó bulimorzsákat a fesztiválból, végigugrálhatjuk a Wombo Orchestra koncertjét (vár áruház, 21.00), ha még van erőnk, de az I Skarbonari koncertje is jó választás lehet (Óváros tér, 23.30), ha izomlázat is akarunk a holnapi másnaposság mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!