Várpalota

2006.07.28. 02:24

Nyáresti muzsikák a templomban

Hegymagas (tör) - Augusztus negyedikétől hatodikáig háromnapos komolyzenei fesztiválnak ad otthont idén is a Szent György-hegyi település.

Mórocz Zsolt

A már hagyománnyá vált Rondino fesztivál negyedikén este nyolc órakor indul a katolikus templomban kamarazenekari elő-adással. A fellépő művé-szek (Dukay Barnabás, Gémesi Géza, Sáry László, Dukay Barnabás) mellett több közreműködő zenész is színvonalas zenei élményt ígér a hallgatóságnak. Ötödikén 18 órára Konrád György felolvasóestjére várják az érdeklődőket a helyi kultúrházba, majd a katolikus templomban Csalog Gábor zongoraestjére várják a zenerajongókat. A templomban Csapó Gyula-, Debussy-, Kurtág György-, Mozart-, Serei Zsolt- és Schumann- műveket ad elő a művész. Ezt követően Sáry László Trópus és szekvencia tangóharmonikára és zongorára című ősbemutatójára kerül sor. Vasárnap Parti Nagy Lajos felolvasóestje, majd Vidovszky László egyik művének ősbemutatója és Schönberg Ver-klerte Nacht című zenéje szerepel a programban. A komolyzenei fesztivált Bartók Béla csodálatos mandarinjával zárják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!