Várpalota

2006.07.04. 02:28

Tóparti szezonnyitó családi kiállítással

A szombati rendezvénysorozat keretében Molnár Eszter festőművész és férje, Meszlényi János szobrász, valamint fiuk, Meszlényi-Molnár János szobrász ki ...

Mórocz Zsolt

A szombati rendezvénysorozat keretében Molnár Eszter festőművész és férje, Meszlényi János szobrász, valamint fiuk, Meszlényi-Molnár János szobrász kiállítását utóbbi felesége, Kopácsi Anna művészettörténész nyitotta meg. Mint elmondta, az édesanya, Eszter művészetét Balatonszepezd motiválta, hiszen ő gyermekkora nagy részét is a faluban töltötte. Alkotásain visszaköszönnek a szőlőhegyek, présházak. Párja gazdag domborművein érezhető életöröm, vibrálás is innen ered. Fiuk szülei alkotásai mellett nőhetett fel, és ez dominánsabb volt számára, mint bármely iskola. Szobrász lett ugyan, művészete mégis ellentéte édesapjáénak. Befelé fordulása meditatív világot hozott létre, de elfogadta az édesapjával szembeni kihívást. A kiállítás két hétig várja a látogatókat. A strandi szezonnyitó programok viszont csak egyetlen alkalomra szóltak. Csizmazia Kenéz kultúros köszöntőjét követően Márton József polgármester üdvözölte a vendégeket. Szólt arról, hogy a település mennyit fejlődött ez elmúlt egy évben, részletesen említve a strandokat érintő beruházásokat is. Elmondta, hogy a költségvetés harmadát beruházásokra, elsősorban a strandokra költötték. Pályázati támogatással készült el az ifjúsági strand homokozása, lidója, a Viriuszi strandon strandröplabdapálya készült, a központi strandon pedig játszótér épült és gyerekfürdő kialakítását tervezik.

A program során megkoszorúzták a Balatont, majd a Miskolci Humorszínpad elő-adását a Beatorlók zenekar zenéje mellett bál követte.

A program során megkoszorúzták a Balatont, majd a Miskolci Humorszínpad elő-adását a Beatorlók zenekar zenéje mellett bál követte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!