Várpalota

2006.10.17. 02:28

Dokumentum-kiállítás

Révfülöp (tz) - A nagyközség ebben a hónapban különféle rendezvényekkel, előadásokkal, filmvetítésekkel ünnepli a forradalom és szabadságharc évfordulóját.

Kiss Nikolett

- Köszönettel tartozunk többek között ifjabb Grozdits Károly helyi kötődésű újságírónak, aki eredeti dokumentumokat juttatott el hozzánk. Annál is inkább értékesek ezek, hiszen eddig szinte egyáltalán nem találkoztunk Révfülöpön 56-os anyagokkal, a község hősi halottjá-val, Polgár Bencével kapcsolatos dokumentumokat kivéve. Ezek a forradalom napjaiban született írások, fotók, korabeli sajtós visszaemlékezések hűen tükrözik az akkori eseményeket - mondta Miklós Tamás. Mezriczky Anna könyvtáros hozzátette az elhangzottakhoz, hogy a könyvtár gyűjteménye is színesíti a kiállítást. Pál Lászlóné művelődésszervező pedig azokra a kötetekre hívta fel a látogatók figyelmét, amelyek korábbi és mai álláspontokat képviselnek. Különösen ajánlott két könyvet, amelyek a forradalom napjaiban kamaszgyerekek által írt naplók mai kiadásai. Az akkor 12 éves Csics Gyula és Kovács János gyermekszemmel követte az eseményeket október 23-tól. A szerzők ma is élnek, írásaik is megmaradtak, így azokat kiadathatták. A kiállítás november 4-éig látogatható a könyvtáron keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!