Várpalota

2006.10.31. 03:29

Javuló utcakép

Tapolca (szij) - Megkezdődött a Nagyköz utca felújítása. A képviselő-testület pénteken döntött arról, pályázati támogatás nélkül, saját erőből oldja meg a fejlesztést.

Szijártó János

Az önkormányzat fenntartásában lévő nevelési, oktatási, szociális intézményekben a gyermek-, diák- és szociális étkeztetés térítési díjainak megállapításáról szóló rendeletet is módosította a képviselő-testület, ami egyelőre annyit jelent, hogy a szolgáltatást végző cég a nyersanyag-árak 5 százalékos emelkedé- séhez és a szintén ilyen mértékű áfaemeléshez igazítja a térítési díjakat. Ez összesen 10 százalékkal emeli a díjakat, de többen úgy gondolták már az ülésen is, hogy ez hosszú távon nem lesz elegendő. A vegyes ügyek között, egy pályázat kapcsán kellett újra szavaznia a testületnek, miután a város által intézményi létszámcsökkentésre benyújtott pályázatról kiderült, hogy két (!) forinttal több szerepelt a beadott anyagban, mint a lehetséges keret. Az ülés végén Ács János polgármester a testület nevében gratulált Minorics Tamásnak, a tapolcai Tourinform-iroda vezetőjének, mivel országos viszonylatban is eredményesen működtek az elmúlt időszakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!