Várpalota

2007.01.24. 03:27

Fejlődik a község

Hetyefő (tisler) - Amelyik település nem fejlődik, az előbb-utóbb elsorvad, vélekedett Keszei Károly polgármester. Hetyefőnek azonban nem kell félnie ettől.

Tisler Anna

A település folyton fejlődik, lakosainak száma talán ezért is nyolc fővel nőtt. A 2006. évi legnagyobb beruházást a 2 millió 400 ezer forintos érdekeltségnövelő támogatás tette lehetővé. A pénzből berendezéseket és búto-rokat vásároltak, amiket a polgármesteri hivatalban, a klubban, művelődési házban helyeztek el. A művelődési ház felújítása most is tart, jelenleg a színpadot készítik. A színpad mobil lesz, szabadtéri rendezvényekre leszerelhetik és kivihetik. Az épületben helyet kapott egy helyiség, ahova az idősek napközben bármikor bemehetnek beszélgetni, olvasni. Főként az egyedül élők élnek a lehetőséggel. Mint a polgármestertől megtudtuk, az idén a közösségi életet szeretnék pezsgőbbé tenni a lakosság igényei-nek megfelelő programokkal. Több ötven éven felüli munkanélküli álláshoz juttatásában is segít a polgármester. Évekkel ezelőtt létrehozták a Hetyefő Közalapítványt, a felajánlásokból a továbbtanuló diákokat támogatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!