Várpalota

2007.07.13. 02:29

Vendégre várva

Tapolca (ász) - A város vezetése szerint komoly marketingre lenne szükség, hogy növeljék az idegenforgalmat, tudtuk meg az önkormányzat stratégiai programjából.

Dallos Zsuzsa

Tapolca és környéke egyaránt számos lehetőséget nyújt az aktív pihenőknek és a nyugalomra vágyóknak, de van még mit kiaknázni. Az önkormányzat egyik legfontosabb célja továbbra is a Tavas-barlang üzemeltetési jo-gának megszerzése. A város alatt húzódó barlangrendszer a gyógyturizmusban is jelentős szerepet játszik, pályázatok segítségével és magánerő bevonásával a hozzá tartozó szolgáltatásokat lehetne még bővíteni. Másik fejlesztésre váró terület az egy-re népszerűbbé váló zöldturizmus. Az önkormányzat állat- és növénypark kialakítását tervezi, támogatja a lovasturizmust, a vadászatot, a borturizmust és egy golfpálya építése is szóba került. Ezen profilhoz kapcsolódóan a legnagyobb gondot a kerékpárutak hiánya jelenti, ezért mindent megtesznek, hogy a várost hozzákapcsolják a bala-toni bicikliúthoz. A hagyo- mányos turisztikai célpontok erősítése mellett nem zárkóznak el az extrém területek támogatásától sem, mint például a sárkányrepülés, barlangászat, siklóernyőzés vagy az autó- és motorsport. A rengeteg pozitívumon kívül a testület kitér a hiányokra is . Az elkészült SWOT-analízis szerint szükség van még szálláshelyek kialakítására és ifjúsági szórakozóhelyek létesítésére. A fenti és egyéb turisztikai fejlesztéseket 2008/ 2009-re tervezik a körülbelül kétmilliárdos költségvetésből.Több idegenforgalmifejlesztést tervez a városaz elkövetkező években

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!