Várpalota

2008.01.08. 03:29

Óévbúcsúztató

Badacsonytomaj (tbzs) - Az iskolában rendezett hagyományos óévbúcsúztató ünnepségen Krisztin N. László úgy fogalmazott, hogy a legnagyobb tavalyi eredmény az intézmények zavartalan működtetése volt.

Kiss Nikolett

- Fontosak számunkra az év végi hagyományos ünnepek, amelyek egyfajta közösségépítő lehetőséget is biztosítanak. Hiszen az emberek számára az egyik legfontosabb dolog, hogy ne legyenek egyedül a világban. Ez pedig településünkre is igaz, ezért ilyenkor eljönnek mindazok, akik szeretnének osztozni velünk örömeinkben, és azon vannak, hogy minél előbb elfeledjük kudarcainkat. A 2007-es év globális nehézségeit mi is érzékeltük, de azon voltunk, hogy a település szekerét előre húzzuk. Voltak komoly kudarcaink, hiszen az évek óta előkészített beruházások nehezen valósulnak meg, de örömök is akadtak. Új beruházók jelentkeztek, akik munkahelyet is teremtenek és adóbevételt is biztosítanak. A legnagyobb eredmény talán az, hogy a megszokott színvonalon működtethettük a települést, 2008-ban már úgy tűnik, sajnos nem tudunk mindent felvállalni. Köszönet a segítségért a Veszprém megyei közgyűlésnek, amely ránk bízta a múzeumok működtetését, így hozzájárulhattunk, hogy a település kulturális, művészeti értékeit élvezhessék a látogatók. A fejlesztések legfontosabbika a szennyvízcsatornázás aktuális ütemének befejezése volt, még egy fázis van hátra. Az év elsősorban a pályázatokra való felkészüléssel telt el. A megye és a Tapolca és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás segítségével ötvenmilliós fejlesztéssel készült el a tűzoltólaktanya bővítése. Kivitelezésén több mint húsz helyi vállalkozó dolgozhatott - mondta a polgármester. Kifejezte köszönetét a szervezetek vezetőinek és munkatársainak, akik támogatásukkal segítették a munkát, a hivatali dolgozóknak háttérmunkájukért és a segítő kezet nyújtó barátoknak. Reményét fejezte ki, hogy olyan életet élhetnek a következő évben, hogy mindennapjaikat szeretettel és megbecsüléssel tölthetik meg. A hagyományos óévbúcsúztató ünnepséget a Tatay iskola diákjainak verses, dalos, hangszeres műsora színesítette. A jövő feladataira,a pályázatokra készülteka tavalyi évben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!