Várpalota

2008.09.16. 02:29

<u>Színház, telt ház</u>

<b>Tapolca</b> - Telt házas színházi előadásokkal számol a Tamási Áron Művelődési Központ 2008-2009-ben.

Töreki László

Október 27-én, hétfőn 19 órától a Fogi Színháza társulat Ki a hunyó? Avagy Bubus című vígjátéka igazi sztárokat vonultat fel a Tamási szín- padán. Oszter Alexandra, Straub Dezső, Csala Zsuzsa, Rátonyi Hajni, Gergely Róbert személye könnyed perceket ígér. November 24-én a Rómeó és Júlia című musicalt viszi színpadra a Tapolcai Musical Színpad. 

A jövő évi programsor a Pannon Várszínház A miniszter félrelép című vígjátékával kezdődik. Február kilencedikén a Forrás Színház Molnár Ferenc Az üveg- cipő című vígjátékát hozza Tapolcára. Dörnes György, Bánfi Tibor, Horváth Zsuzsa személye garancia lesz a sikerre. Márciusban 16-án visszatér Fogi Színháza. Jól bevált nevek, Harmath Imre, Straub Dezső, Csala Zsuzsa játssza majd a főbb szerepeket. 

Ismét színpadra lépnek a tapolcai amatőr színjátszók. A Tamási Áron Színjátszó Kör Csiky Gergely A nagymama című színművét játssza április 20-án. A kilencezer forintos bérlet a hat előadásra szól. November 19-én, szerdán a Mendelssohn Kamarazenekar Vivaldi Négy évszakját és Piazzola Négy évszak Buenos Airesben című zeneművét tolmácsolja a Filharmónia-bér- leteseknek.

Februárban a Nemzeti Énekkar a magyar, orosz, itáliai operairodalom legszebb dallamait hozza Tapolcára Antal Mátyás vezényletével. Májusban a Győri Filharmonikus Zenekar Beethoven-estjét Medveczky Ádám vezényli.

Amint azt megtudtuk, a három előadára szóló bérletet 3200 forintért kínálják. Minden korosztály számára igyekeznek igényesprogramokat biztosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!