Várpalota

2009.03.10. 03:29

A kórházalapító

Sümeg (tl) - Dr. Mészáros István neve fogalom Sümegen. A hajdani kórházigazgató 80. születésnapja és kiadott önéletrajzi könyve alkalmat adott a városnak, hogy lerója tiszteletét egy nem mindennapi életpálya előtt.

Töreki László

- Pista bácsi életpályája Ramassetter Vincééhez mérhető. Sümeg nagy szerencséje, hogy eredeti elképzeléseitől eltérően nem gépészmérnök, hanem orvos lett - fogalmazott dr. Rédei Zsolt sümegi polgármester a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban rendezett születésnapi ünnepségen, ahol hajdani kollégák, sümegi, tapolcai egészségügyi dolgozók, rokonok, ismerősök és tisztelők jelenlétében köszöntötték a közszeretetnek örvendő nyugalmazott főorvost. Dr. Gardó Sándor professzor, hajdani tapolcai munkatárs szerint dr. Mészáros István kiváló belgyógyász szakember, jó kapcsolatteremtő, pártonkívüliként is remek közéleti ember volt aktív éveiben, akit sem szakmai féltékenység, sem egyéni meggazdagodás nem vezé-relt. - Igaz rá a mondás, hogy nem lehet jó orvos, aki nem jó ember. Dr. Mészáros István pedig jó orvos volt, mert jó ember is volt - méltatta az ünnepeltet a szülész-nőgyógyász főorvos. Dr. Györe Gyöngy, a sümegi pszichiátriai centrum vezetője kis csokorba kötött emlékekkel köszöntötte az ünnepeltet, de emberi, orvosi kvalitásaira is rávilágított. - Igazi hippokratészi eskü szerint dolgozó orvosként mindig az egész ember érdekelte. Kórház-igazgatóként iskolateremtő volt, akinek kórházából igényes, magas színvonalon dolgozni tudó szakorvosok, szakápolók kerültek ki. Zöldy Pál, a Duna Televízió szerkesztője dr. Mészáros István önéletrajzi könyvét mutatta be. Az ünneplés Bazsiban folytatódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!