Várpalota

2009.03.31. 02:29

Erőszak nélkül?

Tapolca (szj) - Az erőszakmentes iskola megteremtése érdekében találkoztak a város és a térség pedagógusai szombaton, az e témában rendezett konferencián.

Szijártó János

A szervezők, házigazdák nevében külön köszöntötte a több száz résztvevőt Bajner Imre, a Tapolcai Általános Iskola igazgatója, Marton József tapolcai alpolgármester, valamint Bartalos Zsuzsanna, a Közép-dunántúli Regionális Pedagógiai Intézet (KÖRPI) Veszprém megyei irodavezetői. Marton József bevezetőjében a pedagógust érő gyakori konfliktushelyzeteket, dilemmákat érintette, amelyeket mindig az adott pillanatban, gyorsan, a lehető legjobban kell megoldani. Ez nem könnyű feladat, így ezért fontos, hogy az érintettek beszéljenek a problémákról és cseréljék ki tapasztalataikat. Bartalos Zsuzsan-na ugyanakkor elismeréssel szólt a házigazdák szervezőmunkájáról és a térségi aktivitásról. A Tapolcai Általános Iskola és a KÖRPI szervezésében a Tamási Áron Művelődési Központban dr. Imre László tapolcai jegyző elő-adásával vette kezdetét a plenáris ülés. A jegyző a fizikai és verbális erőszak iskolákban való megjelenéséről és annak kezeléséről beszélt, megemlítve néhány általa is megtapasztalt konkrét példát is, az állam felelősségét is ki-emelve. A plenáris ülés után a délutánba nyúlóan a résztvevők szekcióüléseken mélyedtek el a fiatalokat, intézményeket és a pedagógusokat érintő mai problémák megvitatásában, keresve a lehetséges megoldásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!