Várpalota

2009.08.27. 02:27

Sümeg - Megszépül a város

Sümeg - Már régi vágya a városnak a belvárosi rehabilitáció, azon belül is a Kossuth Lajos utca felújítása.

Szijártó János

Úgy tűnik, a terv valósággá válhat. Jelenleg az önkormányzat egyeztetéseket folytat a projektmenedzsmenttel, a műemlék hivatallal, valamint a tervezőkkel. polgármester lapunknak elmondta, hogy augusztus végére vagy szeptember elejére elkészülnek a tervek.

Dr. Rédei Zsolt

- Ennek fő pontjai a közművek cseréje, az útburkolat teljes cseréje, parkolók kialakítása, utcabútorok kihelyezése, a növényzet átalakítása, valamint új utcai világítóoszlopok elhelyezése. A tervekkel kapcsolatban egyébként már több lakossági fórumot is rendeztünk, ahol a helybeliek, a vállalkozók és a szolgáltatók képviselői kifejthették véleményüket, amelyeket természetesen a tervezők figyelembe vettek - tette hozzá a polgármester.

A belvároshoz szervesen kapcsolódó püspöki palota is teljességgel megújulhat, ugyanis egymillió eurós nagyságrendű támogatást nyert az önkormányzat. A beruházás az épület külső fejlesztését, komplett nyílászárócserét és homlokzati felújítást jelent. Amint elkészül a támogatási szerződés, megkezdődhet a közbeszerzési eljárás és ezután körülbelül két hónap múlva elindulhat a tényleges munka is.

A térség egyik legjelentősebb környezetvédelmi beruházása viszont a Szennyvíz II. ütem, amely hat település csatornázását hivatott megoldani úgy, hogy a szennyvizet a felújított sümegi telepre vezetnék majd be. Egyelőre azonban még a települések (Zalaerdőd, Dabronc, Gógánfa, Hetyefő, Zalagyömörő és Ukk) asztalán van a projekt a lakossági rákötések begyűjtése miatt. A beruházás egyébként kétmilliárdba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!