Várpalota

2009.11.05. 03:29

Testvériskolák lettek a jó szomszédok

Sümeg - Nem mindennapos esemény volt a Ramassetter Vince Általános Iskola épületének százéves évfordulója alkalmából rendezett programok sorában a Tapolcai Általános Iskolával kötött testvériskolai szerződés.

Szijártó János

A felemelő pillanatok, a két igazgató aláírásával szentesített dokumentum immár kézzelfogható formába öntötte az egyébként eddig is meglévő jó kapcsolatot. A két város, Sümeg és Tapolca már korábban testvérvárosi szerződést kötött, olyan meggondolásból, hogy a települések közelsége révén valós tartalommal megtölthető egy ilyen kapcsolat, és az nemcsak az íróasztalon vagy papíron létezik. Az elmúlt két év aztán bizonyította, hogy a két szomszédvár vezetése megtalálja a közös hangot, és az intézmények között is elkezdődött egyfajta barátság kialakulása.

A kölcsönös látogatások, közös programok alkalmával történő találkozások mostanra megérlelték az általános iskolák közötti jó viszonyt és bebizonyosodott annak életképessége. Varga Istvánné Bakos Margit sümegi és Bajner Imre tapolcai igazgatók aláírták a testvériskolai szerződést az egyébként is emlékezetes centenáriumi Ramassetter-napok rendezvénysorozat idején a kapcsolat még szorosabbra fűzésének reményében és az ezzel járó kölcsönös előnyök figyelembevételével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!