Várpalota

2011.10.18. 08:18

Segítség a rászorulóknak

Várpalota - A szegénység elleni világnap alkalmából adománygyűjtő gálaműsort rendezett a Jó Szerencsét Művelődési Központban a Várpalotai Családsegítő Szolgálat.

Szabó Péter Dániel

- Az egyik legfontosabb, hogy adhatunk a nehéz helyzetbe jutott embertársainknak, s ha erre képesek vagyunk, lehetőségeinkhez mérten meg is kell tennünk időről időre.

Vannak ugyan jogszabályi korlátok, amelyeket nem léphetünk át, ám mindig tudunk lehetőséget teremteni az adakozásra, s arra, hogy a rászorulók a munkájuk révén segíthessenek magukon. Az önkormányzat által adományozott haszonállatok mellett megművelhető földterületek biztosításával is szélesíteni lehetne a programot, ami kiutat jelenthet a nehéz helyzetből - hangsúlyozta köszöntőjében Talabér Márta polgármester, aki példaértékűnek nevezte a fellépő oktatási intézmények, egyesületek között létrejött összefogást.


 
Balogh-Ádám Szilvia, a Térségi Népjóléti Gondozási Központ vezetőjének köszöntőjét követően a fellépők vették birtokba a művelődési központ színpadát. Az ifjú tehetségek kisebb garmadáját felvonultató, látványos gálán bemutatkozott a szép számban megjelent közönségnek Pátkai Anna, a Dúdoló Óvoda Katica csoportja, a Nepomuki Szent János Katolikus Általános Iskola diákjai, a csengettyűkórus, a Crystal Fitness Sport Egyesület, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda, a Kölyökvár Óvoda Pumukli csoportja, a Black Diamond Mazsorett Kristály csoportja, valamint a Bán Aladár iskolát képviselő Almsteier Márton. A befolyt adományokból tartós élelmiszert vásárolnak a családsegítő szolgálat munkatársai a Várpalotán élő rászoruló családoknak. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!