Várpalota

2012.05.15. 04:50

Kis iskolák olimpiája

Ősi - A közelgő londoni olimpia apropóján jó hangulatú, játékos csapatvetélkedőt rendezett a kistérség diákjainak az Ősi Oktatási Központ.

Szabó Péter Dániel

Hagyományteremtő céllal rendezte meg az ősi sportcsarnokban első miniolimpiáját a napokban a helyi általános iskola. Az elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt felvonultató játékos viadalra érkeztek csapatok Várpalotáról, Berhidáról, Ösküről Pétfürdőről és Nádasdladányból, no és természetesen a házigazdák is képviseltették magukat. Külön érdekesség, hogy a nebulókat kísérő tanároknak is aktív szerep jutott minden feladat során. Rögvest a nyitószámban, a gyertyával a kézben abszolvált olimpiai sportváltóban teljesíteniük kellett a derék pedagógusoknak. A csapattagok által a célhelyre eljuttatott gyertyát, vagyis a jelképes olimpiai lángot kellett egy aprócska vízipisztollyal eloltaniuk, ám ez érthetően senkinek sem ment könnyedén.


 
A jó hangulat tehát már a verseny elején  garantált  volt, s szerencsére a továbbiakban sem apadt, hiszen a két lepedőből megalkotott olimpiai formaruhák éppúgy mosolyt csaltak az arcokra, mint a diákok által írt, a magyar olimpiai csapatot éltető rigmusok. A győzelemhez természetesen az asztalnál is jól kellett teljesíteni, hiszen sorban jöttek az ötkarikás játékokkal kapcsolatos elméleti feladatok. Olimpiai helyszíneket és évszámokat párosítottak össze és olimpiai totót töltöttek ki a csapatok, de nagy bajnokainkat is be kellett azonosítaniuk beceneveik alapján. Szerencsére ez sem okozott gondot a jól felkészült fiataloknak, hiszen Öcsi (Puskás Ferenc), Kása (Kásás Tamás), Kokó (Kovács István) és Egér (Egerszegi Krisztina) nevét is azonnal írták a lapra.
 
Az első alkalommal megrendezett miniolimpiát végül az ösküi Tasner Antal Általános Iskola csapata nyerte, megelőzve a második helyen végző pétfürdői (Horváth István Általános Iskola) és a bronzérmes berhidai (Ady Endre Általános Iskola) csapatot.
 

Tehetségek a kistérségi rajzversenyen

Az ötkarikás vetélkedőhöz kapcsolódva Mozgás-sport-olimpia címmel kistérségi rajzpályázatot is hirdettek az intézményben. Az alsó tagozatosok között az ősi Márkus Eszter, míg a felsősök között a szintén helyi Vrabec Klaudia alkotásának ítélte az első díjat a zsűri, de a legjobb rajzok mindegyike megtekinthető az iskolában.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!