Várpalota

2012.06.03. 13:30

Vadászünnep Várpalotán

Várpalota – Minden előzetes várakozást felülmúlóan jól sikerült a Vadászati Kultúra Napja, amely a Veszprém Megyei Vadásznap is volt egyben.

Tremmer Tamás

Vadászok, solymászok, íjászok, vadászkürtösök, lovasok, mazsorettek, fúvósok, borosok vették be a várpalotai Thury várat. A Vadászati Kulturális Egyesület, Várpalota önkormányzata, valamint a Veszprém Megyei Vadászkamara a várban és annak tövében rendezte meg a Vadászati Kultúra Napja, amely a Veszprém Megyei Vadásznap is volt egyben.



Katona Csaba alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy az érdeklődők a nap során betekintést nyerhetnek a vadászkultúrába, a vadászok világába, mely szerves része népünk, s az egyetemes kultúrtörténetnek is. Pap Gyula, a Veszprém megyei Vadászkamara elnöke ugyancsak méltatta az esemény jelentőségét, amely szolgálja a vadászok és a civilek egymásra találását.

Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke vadászünnepnek nevezte a napot. Tengerdi Győző, a Verga Zrt. vezérigazgatója szerint a vadászat örök érvényű műveket adott az emberiségnek, olyan művészeti, erkölcsi normákat, cövekeket vert le, amelyekhez nemcsak a vadászoknak, hanem minden embernek kell és lehet igazodni. A nap során látványos és izgalmas programok közül választhattak a látogatók, a vadászati témájú rendezvények mellett most tartották az országos Bársony István ifjúsági prózamondó versenyt, a nemzetközi vadászkürtfesztivált, a szarvasbőgő országos bajnokságot, de volt vadászétkek főzőversenye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!