Várpalota

2014.01.20. 13:05

Közel 60 évesen is csúcsra tör Sztanke

Várpalota – A veterán tűzoltók között is a legjobbnak bizonyult fekvenyomásban a várpalotai Sztanke József, aki az idei évben újra világcsúcsokért és bajnoki címekért versenyez.

Szabó Péter Dániel

A sikerrel teljesített prágai világbajnokság után novemberben a fővárosi Brutal Challenge nevű versenyen állt rajthoz a város erős embere. – Immár ötödik alkalommal indultam a versenyen, s nagy örömömre ismét sikerült hét tonna felett teljesítenem, ami közel 60 évesen, azt gondolom, hogy jó eredmény – mondja Sztanke József.A 7140 kilogramm úgy jött össze, hogy az örökifjú erő-emelő 12-es ismétléseket teljesített minden fogásnemben. Guggolásban és felhúzásban 180 kilogrammal, fekvenyomásban 125 kilogrammal, bicepszezésben 45 kilogrammal, melltől nyomásban pedig 60 kilogrammos súllyal abszolválta mindezt.

Az eredménnyel újfent gyémánt fokozatot érdemelt ki a Top Gym SE színeiben, Kupcsik László irányítása mellett tréningező sportoló.November végén a tűzoltók miskolci fekvenyomó-kupájának veteránversenyét nyerte meg 167,5 kilós világcsúcs-beállítással Sztanke József, aki már az idei feladatokra készül. Tavasszal kontinensviadalok és magyar versenyek várnak a palotai sportolóra, ősszel pedig világbajnokságon áll rajthoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!