Várpalota

2014.02.22. 17:02

Pogácsákkal űzték el a telet Pétfűrdőn

Az ízletes pogácsák mellett ezúttal is a tánc és a mulatság volt a főszerepben a hatodik alkalommal megrendezett Télűző Pogácsafesztiválon.

Szabó Péter Dániel

- A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszak a farsang ideje. Több száz esztendeje hagyomány nemcsak Magyarországon, hanem szerte Európában, hogy az emberek télbúcsúztató, tavaszköszöntő rendezvényeket szerveznek. Ebbe az ünnepkörbe kéredzkedtünk be mi is hat évvel ezelőtt a pogácsafesztivállal, amelyből mára hagyomány lett településünkön. Mindezért köszönet jár azoknak a lányoknak és asszonyoknak, akik minden évben megsütik pogácsáikat, idén összesen harmincketten vállalkoztak a nemes feladatra - mondta el köszöntőjében szombat délután Angeli Katalin, a házigazda Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója.

Az intézményben ezúttal is színvonalas kulturális programsorozattal kedveskedtek a szép számban megjelent érdeklődőknek. Színpadra lépett az Eszterlánc Mazsorett Együttes, a Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda apróságai, a Horváth István Általános Iskola tehetségei, de nagy tapsot kapott a közönségtől a Muskátli Tánccsoport, a Szilágyi Táncegyüttes, a Péti Férfikar, Rábai Zsanett és Felföldi Gábor, a Váci Mihály Irodalmi Színpad előadóművészei, valamint a saját versét elszavaló Szigeti Frigyes is.

Az emeleti teremben kiállított, s a versenybe nevezett finomságokat ezúttal is a helyszínen megvásárolható pogácsajegyek ellenében lehetett megkóstolni, a befolyt összeget a közösségi ház a pétfürdői Napsugár Alapítvány a Gyermekekért részére ajánlotta fel. A jó hangulatú rendezvény táncházzal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!