Várpalota

2014.02.17. 12:55

Rajzokon a diadal

Várpalota - Rengeteg kiváló alkotás érkezett be a Palota 1566-os diadala címmel meghirdetett ifjúsági rajzpályázatra, amelynek eredményét a napokban hirdették ki.

Szabó Péter Dániel

A Nagy Gyula Galériában rendezett történelmi előadássorozat felvezetéseként került sor a napokban a pályázat legjobbjainak elismerésére, s a kapcsolódó kiállítás megnyitására. Elsőként Katona Csaba alpolgármester értékelte a beérkezett rajzokat.

- Életkortól függetlenül kiváló alkotások érkeztek felhívásunkra, amelyben fiatalok megmutathatták hogyan képzelik el az 1566-os palotai ostromot. Külön öröm, hogy az elkészült képeken jól látszik az odafigyelés, az utánajárás, hiszen mi más magyarázná, hogy szinte hiba nélkül mutatják a rajzok Thury György korának öltözetét, fegyverzetét és harcmodorát. Épp ezért a döntés is igen nehéz volt - mondta el az alpolgármester, aki külön kiemelte a legtöbb pályázatot beküldő Vásárhelyi András Tagiskola aktivitását.

Bognár Zsófia a rajza mellett (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Ezt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. Az alsó tagozatosok között Vetró Míra vehette át az első díjat a második Bognár Zsófia és a harmadik Slemmer Jázmin előtt. A felsősök között Pandúr Zsolt lett az első, megelőzve Nagy Esztert és Németh Lucát. Különdíjat vehetett át Bene Alexandra, Bite Alexandra, Fodor Gábor és Németh Sarolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!