Várpalota

2014.02.17. 12:55

Rajzokon a diadal

Várpalota - Rengeteg kiváló alkotás érkezett be a Palota 1566-os diadala címmel meghirdetett ifjúsági rajzpályázatra, amelynek eredményét a napokban hirdették ki.

Szabó Péter Dániel

A Nagy Gyula Galériában rendezett történelmi előadássorozat felvezetéseként került sor a napokban a pályázat legjobbjainak elismerésére, s a kapcsolódó kiállítás megnyitására. Elsőként Katona Csaba alpolgármester értékelte a beérkezett rajzokat.

- Életkortól függetlenül kiváló alkotások érkeztek felhívásunkra, amelyben fiatalok megmutathatták hogyan képzelik el az 1566-os palotai ostromot. Külön öröm, hogy az elkészült képeken jól látszik az odafigyelés, az utánajárás, hiszen mi más magyarázná, hogy szinte hiba nélkül mutatják a rajzok Thury György korának öltözetét, fegyverzetét és harcmodorát. Épp ezért a döntés is igen nehéz volt - mondta el az alpolgármester, aki külön kiemelte a legtöbb pályázatot beküldő Vásárhelyi András Tagiskola aktivitását.

Bognár Zsófia a rajza mellett (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Ezt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. Az alsó tagozatosok között Vetró Míra vehette át az első díjat a második Bognár Zsófia és a harmadik Slemmer Jázmin előtt. A felsősök között Pandúr Zsolt lett az első, megelőzve Nagy Esztert és Németh Lucát. Különdíjat vehetett át Bene Alexandra, Bite Alexandra, Fodor Gábor és Németh Sarolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!