Várpalota

2014.10.02. 16:22

Várpalotán, Ajkán és Devecserben járt a Jobbik országos elnöke

Várpalota megérett a politikai változásra, amelynek garanciája a Jobbik lehet, mondta el Vona Gábor, a párt elnöke a Dísz téren tartott választási fórumán.

Szabó Péter Dániel

- Várpalotára mindig nagy örömmel jövök, hiszen a Trianon Múzeum miatt is nagyon szeretem a települést. A délelőtt folyamán hallottak alapján azonban megállapítható: Várpalota az adottságai, a lehetőségei ellenére nincs abban a helyzetben, ahol lennie kellene, így joggal hiszem, hogy a város megérett a politikai változásra, amelynek garanciája a Jobbik lehet itt helyben is – mondta el a Vona Gábor, a párt elnöke.

– Örömteli, hogy sokan kíváncsiak voltak ránk, s reggel a piacon, majd a Készenléti-lakótelepen és a Dísz téren is érdeklődéssel hallgatták az interaktív beszélgetést, amit a helyi és országos problémákról folytattunk az emberekkel.

Vona Gábor pártelnök (középen) mellett Galambos István, a Jobbik várpalotai polgármesterjelöltje a Dísz téren tartott fórumon (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Napló kérdésére Vona Gábor elmondta, a felmerülő gondok hasonlóak voltak az ország más részen tapasztaltakhoz.

– Nincs munkahely, ami pedig van, az nem kielégítő sem a fizetés, sem a munkakörülmények szempontjából. A romló közbiztonság, az egészségügy helyzete, s az utak rossz állapota is felmerült, de engem leginkább a település határában fekvő Készenléti-lakótelep ügye döbbentett meg. Olyan volt, mint egy szellemváros. A következő városvezetésnek mindenképp kezdenie kell valamit ezzel az áldatlan állapottal – hangsúlyozta a Jobbik elnöke.

Galambos István, a párt várpalotai polgármesterjelöltje hozzátette, a Jobbik számára helyben a legfontosabb a munkahelyteremtés, amelyre több lehetőséget is látnak.

– A környező nagyvárosoknál kedvezőbb adók révén szeretnénk benépesíteni az ipari parkot, s bővítenénk az önkormányzati vállalkozást is, ahol szintén több ember el tudna helyezkedni. Ezek a lépések egyben alternatív jövedelemforrások is lennének Várpalota számára, a pénzt pedig a városfejlesztésre, a helyi közösségre tudnánk fordítani. Ami a Készenléti-lakótelepet illeti, úgy érzem, hogy cserben hagyták az ott élő embereket, mintha a városrész tudatos elsorvasztása zajlana. Fontosnak tartjuk megállítani az épületek süllyedését, s a közbiztonság növelése érdekében helyben is működtetni az általunk felállított városőrség egységét. Jogos elvárás, hogy legalább a hét néhány napján a lakótelepen is legyen háziorvosi ellátás, s fontos lenne felújítani a közösségi termet is. Az üresen kongó épületekkel is tudnánk mit kezdeni, a legényszállót és az erőmű légó pincéit is be lehetne vonni az önkormányzati vállalkozásba, ezáltal újabb munkahelyeket teremteni – mondta el Galambos István.

Vona Gábor Devecserbe is ellátogatott csütörtökön, ahol az önkormányzati választások jobbikos képviselőjelöltjei és Ferenczi Gábor polgármesterjelölt fogadta.

A Devecserért Mi Magunk néven induló képviselők a buszpályaudvaron és az új lakóparkban tartottak lakossági fórumot. Ferenczi Gábor ismertette az elkövetkezendő öt év terveit, kiemelve azt, hogy mindez nem ígéret, hanem egy cselekvési terv. A polgármesterjelölt számára a szemléletváltozás a legfontosabb, mégpedig a közösség érdekei a magánérdekkel szemben. Meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy Devecser egy élhető város legyen, ahonnan nem kell elmenni – hangsúlyozta Ferenczi Gábor.

Fotó: Penk Tímea

Az elvándorlás megállításának alapvető feltétele a közbiztonság megteremtése, az egykori mezővárosi lehetőségekben rejlő értékek kihasználása, a munkahelyteremtés, a megfelelő oktatási feltételek biztosítása. Ferenczi Gábor a vörösiszap-katasztrófa pénzügyi vonatkozásainak a felülvizsgálatáról, valamint a kórház visszaszerzéséről is szólt. Rend, megélhetés és elszámoltatás - foglalta össze programját a Jobbik polgármesterjelöltje. Vona Gábor hozzáfűzte, hogy Devecser lehet az első dunántúli város, ahol jobbikos jelölt nyeri a választást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!