Várpalota

2015.02.27. 18:51

Gördeszkás pap a Nepomukiban

Gördeszkáján siklott végig a gyermekek és felnőttek között, s hirdette az evangéliumot Lendvai Zoltán római katolikus plébános.

Szabó Péter Dániel

Az országszerte ismert rédicsi pap a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskolában járt a minap, s tartott előadást Istenhitről, imádságról és szeretetről. Délelőtt a gyermekek lelkesen fogadták az atyát, aki bemutatta a gördeszkáit, természetesen bemutatót is tartott a fiatalok nagy örömére. Humorban bővelkedő előadása során imádkozott is a gyerekekkel és a bűnbánatra, nagyböjti gondolatokra hívta fel a figyelmüket.

Este a felnőtteket várta az iskola ebédlőjében, ahol díszvendégként Márfi Gyula veszprémi érsek is megjelent és mondott buzdító szavakat a közönségnek. Lendvai Zoltán vetítéssel egybekötött, humorral fűszerezett előadásában bemutatkozott, beszélt a példaképeiről, tevékenységeiről, lelkiségéről. Gondolatai, szavai mély hitről árulkodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!