Várpalota

2015.07.06. 16:24

A muzsika ünnepe a várudvaron

Várpalota - A zene ünnepe alkalmából emlékezetes koncertet adott a Thury-vár udvarán a Városi Gyermekkórus, a Várpalotai Bányász Kórus és a Várpalotai Bányász Fúvószenekar.

Szabó Péter Dániel

A közös hangverseny ötlete már régóta érlelődött Tamás Gábor, a bányász fúvószenekar egyik vezetője és az együttes tagjai között, ám egészen a zene nemzetközi ünnepéig kellett várni, míg végre lehetőség volt együtt színpadra lépni Várpalotán.

- Különleges alkalom a mai, hiszen településünk három kiemelkedő művészeti együttese ad közös koncertet a megújult várudvaron - mondta el köszöntőjében Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

A szép számú közönséget vonzó hangverseny nyitányaként a Borbás Károly karnagy vezette Várpalotai Bányász Kórus lépett színpadra. Előadott műveik fő témája a szerelem volt. Ezt követően az ifjabb nemzedék is megmutatta magát, a Városi Gyermekkórus, Horváthné Csomó Orsolya vezetésével a vár ablakaiból énekelt vidám nyári dalokat a várudvari nézőseregnek.

Horváthné Csomó Orsolya, Szellinger Tamás és Borbás Károly. Fotó: Pintér László

A sort a bányász fúvószenekar zárta Szellinger Tamás vezényletével. Az együttes a könnyed nyáresti szórakozás jegyében főképp ismert filmzenék átirataival szórakoztatta a nagyérdeműt.

A hangverseny fináléjában a két bányász együttes közösen lépett színpadra. Nagy sikerű produkciójuk során többek között a Volt egyszer egy vadnyugat című film zenéjének részletét adták elő, mely ben az egyedülálló hanggal megáldott várpalotai énekesnő, Schnöller Hedvig énekelt szólót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!