Várpalota

2016.03.30. 18:27

Mindennapos asztalitenisz

Várpalota – Szeptembertől a mindennapos testnevelés keretében órarend szerinti asztalitenisz-edzéseken vehetnek részt a Bán Aladár Általános Iskola első osztályos diákjai.

Mindezt kedden jelentette be az intézményben tartott bemutatón Juhász Attiláné, az iskola igazgatója, akinek meghívására látványos bemutatót tartottak a tornateremben a magyar asztalitenisz-válogatott kiválóságai. Jakab János ötszörös magyar bajnok, olimpikon mellett ott volt az asztaloknál a felnőtt válogatott két ifjú tehetsége, Ecseki Nándor és Molnár István Patrik, valamint az ifjúsági válogatott – s nem mellesleg veszprémi születésű – Göndör Fanni is.

Jakab János olimpikon asztaliteniszező mutatja a fogásokat Emperger Rékának, a Bán Aladár iskola diákjának
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Sulipingpong néven szeretnénk a kezdeményezést beilleszteni a helyi pedagógiai programunkba. Mindez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy osztályban a heti kötelező öt testnevelésórából két alkalommal szakedzők bevonásával asztalitenisz-foglalkozásokat tartunk a gyerekeknek. Régóta együttműködünk már a Várpalotai Bányász asztalitenisz-szakosztályával, több diákunk is látogatja a sportkör edzéseit. Az országos szövetség pályázatán tavaly profi pingpongasztalokat, labdákat, ütőket és egy adogatógépet is nyertünk, így minden körülmény adott a mindennapos tréningekhez – mondta el kérdésünkre az igazgatónő, aki megjegyezte, egy kutatásban is részt vesznek az majd ősszel induló osztállyal. – Az asztalitenisz sportág tanulási képességekre gyakorolt hatásait hosszabb távon fogjuk vizsgálni – tette hozzá.

A magyar asztalitenisz jövőjét jelentik a vidéki műhelyek, a sportág iránt fogékony iskolák, nem véletlenül próbáljuk a lehetőségeinkhez mérten minél több sporteszközzel és szakmai programokkal is segíteni az intézményeket – mondta el a Naplónak András Miklós, a Magyar Asztalitenisz Szövetség spotigazgatója, aki a válogatott sportolókat kísérte el a Bán Aladár iskolába. Kérdésünkre megjegyezte, Várpalotán komoly hagyományai vannak, s fényes jövője lehet az asztalitenisznek, hiszen a Bányász női és férfiegyüttese egyaránt sikerrel szerepel az országos bajnokságokban, így a tehetséges fiatalok helyben tudnak egyre magasabb szinten játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!