Veszprém

2011.10.27. 12:42

Világháborús sírok jövője

Veszprém - Az első világháborús sírok jövőjével foglalkozik a kegyeleti munkabizottság.

Balla Emőke

Megújított környezettel szeretnénk tisztelegni az első világháborús áldozatok emléke előtt, mondta Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol a kegyeleti munkabizottság számolt be eddigi munkájáról. Az alsóvárosi temetőben  a sírokra tájékoztató, megszólító üzeneteket helyeznek ki, a sírok gondozóival, tulajdonosaival szeretnék felvenni a kapcsolatot. 

- Nem sírmegváltásról, hanem adategyeztetésről van szó, hangsúlyozta Horváth Zoltán, a VKSZ Zrt. városgazdálkodási igazgatója; a legtöbb temetőbe járó ember ilyenkor, mindenszentek és  halottak napjához közeledve érhető el. Zentai László alezredes azt mondta: a város, a Honvédelmi Minisztérium és a veszprémi helyőrség közös érdeke, hogy az első világháborús sírok  méltó állapotba kerüljenek; szeretnék, ha jövő év májusában, a hősök vasárnapján megújított környezetben tiszteleghetnének.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a  halottak napjához közeledve a veszprémi köztemetők reggel hét órától késő estig tartanak nyitva, 31-én és 1-én csak gyalogos forgalom használhatja azokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!