Veszprém

2012.05.15. 07:02

A honvédelem napját ünneplik

Várpalota - Díszoklevéllel ismeri el az MH Bakony Harckiképző Központ munkáját a honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen Talabér Márta polgármester.

Szabó Péter Dániel

A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként, 1849. május 21-én a honvédsereg háromhetes ostrom után visszafoglalta Buda várát. Erre emlékeznek minden évben a katonák, s ünneplik 1992 óta a honvédelem napját. Várpalotán idén nem a Kossuth laktanyában ünnepel az MH Bakony Harckiképző Központ állománya, hanem az önkormányzattal karöltve a város központjában, a Thuri-vár előtt sorakoznak fel a katonák május 17-én 10 órától, tájékoztatott Vokla János alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka. Hozzátette, az ön- kormányzat díszoklevéllel is elismeri a harckiképző központ munkáját, az okiratot csütörtökön vehetik át.


 
A jeles ünnephez kapcsolódva pénteken sportnapot tart a várpalotai alakulat. Lesz főzőverseny is, de a katonák és meghívott vendégek kispályás fociban éppúgy összemérhetik tudásukat, mint petanque-ban vagy épp asztaliteniszben. Utóbbi sportágban különösen érdekesnek ígérkezik Talabér Márta polgármester és a közelmúltban a városi asztalitenisz-versenyen győztes Dobszai József nyugállományú alezredes mérkőzése.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!