Veszprém

2012.11.21. 17:30

Okmányiroda-per: Senki nem akart csalni!

Veszprém – „Én ügyintéző vagyok, nem bűnöző! Mi véletlenül vagyunk itt.” - jelentette ki a szerdai tárgyaláson az okmányirodás ügyben T. Gábor. Őt és vádlott társait az ügyészség kötelességszegéssel, vesztegetéssel, hivatali visszaélés bűntettével vádolja.

Mátételki András

Az elsőrendű vádlott, aki vállalkozás keretében gépjárművek ügyintézését végezte, meglehetősen lesújtó véleményt fogalmazott meg az okmányirodákról: nagy a bürokrácia és a káosz. Az egyes ügyeket városonként másképp intézik. „Ha hibák történtek, azok tévedések voltak, nem akart senki csalni.” Arra a vádra, hogy lekérte a gépjárművek adatait, amiért nem fizetett, a 41 éves férfi ingerülten ezt mondta: „Ha kárt okoztam, kifizetem! De emiatt nem kellene börtönbe menni.”

Hangsúlyozta, senkinek nem fizetett az ügyintézésért, nem adott semmit érte. Később elismerte, magát a hölgyek nagy tisztelőjeként jellemezve, hogy nőnapra vitt egy-egy szál virágot, de nem csak a gépjárműves ügyintézőknek. Karácsonykor mindenki kapott tőle pezsgőt a veszprémi irodában, nyáron fagyit, jégkrémet. 

T. Gábor értetlenségét fejezte ki, hogy a rendőrség miért hallgatta le majd’ két éven át a beszélgetéseiket. Mert, ha bűncselekményről van szó, mondta, akkor már az elején közbe kellett volna lépniük. Egy két évet „fiatalított” Mazda kapcsán aláhúzta:” Nem adtam pénzt az ügyintézőknek.”A veszprémi iroda gépjárművesei nem tettek vallomást, ezért a nyomozati iratokból olvasott fel részleteket dr. Solymosi István tanácsvezető bíró. Ebből kiderült, T. Gábort szinte családtagként kezelték, egyesek gyermekeinek munkát adott, ugyanakkor péksüteményt, cigarettát, kávét vitt a nőknek, amiért nem fogadott el pénzt. Pénteken, amikor nem volt ügyfélfogadás, nem csak T. Gábor és munkatársai keresték fel az irodát, hanem mások is. A büntető per csütörtökön a többi vádlott meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!