Veszprém

2012.11.21. 17:50

Takarékosabb fűtés

Varga Ibolya

Mint Kálmán Györgynétől, a szervező  Technikatanárok Országos Egyesületének  Veszprém megyei területi szervezete titkárától megtudtuk, az idei versenyre tíz csapat nevezett be. Várpalotáról a Várkerti, Pápáról a Munkácsy, Balatonfüredről a Radnóti, a balatonfűzfői Irinyi és a csabrendeki Közös Fenntartású, valamint Veszprémből öt általános iskola, a  Báthory, a Deák, a Dózsa, a  Kossuth és a Padányi képviseltette magát.

 



Munkában a  Kossuth iskola győztes csapata:   Soltis Zalán Levente, Hajdara Tamás és  Juhász András (Fotó: Gáspár Gábor)

A nap rendhagyó módon az ajándékkal kezdődött. Közösen látogatták meg   Bakonyjákón a fabrikett- és  pelletkészítéssel foglalkozó vállalkozást.  Az üzemben mindent megmutattak, elmagyaráztak a gyerekeknek. A felkészítő tanárok és a tanulók is nagyon figyelmesen hallgatták a bemutatást és örültek a lehetőségnek, hogy ilyen különleges munkát is láthatnak.  

A pedagógusok szerint ritkán tapasztalni manapság olyan precíz üzemi vezetést, a munkafolyamatok és az eszközök, berendezések  bemutatását, ami a gyerekek számára is érthető, élvezhető.  Magára  a versenyre délután került sor. Ez az  előzetes feladatok bemutatásából, elméleti feladatsorból és gyakorlati munkából állt. Nagyon színvonalas előzetes munkákat készítettek a gyerekek a takarékos fűtési lehetőségekről. Egy óra alatt közösen oldották meg a feladatsort, és további egy órában készítették el a dugattyús szivattyú modelljét. Minden csapat kellemes élményekkel ment haza, és a fiatalabbak jövőre is jönnek. 









Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!